Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW retar oss med film på nya X5 M och X6 M

Nu när nya generationerna BMW X5 och X6 är presenterade och introducerade ligger fokus på prestandaversionerna med stort M. BMW passar därför på att ge oss en första ”titt”.

https://youtu.be/uWxeI7u_TN8

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Senaste generationen BMW X5 säljs redan och nya generationen X6 kommer hit i december (läs provkörningen i nästa nummer av Teknikens Värld).

Nu går vi och väntar på M-versionerna av de båda suvarna, två prestandabilar som ryktas ha världspremiär på bilsalongen i Los Angeles nästa månad. Det låter inte helt otroligt.

För att höja salivproduktionen hos de intresserade har BMW via sin M-kanal på YouTube släppt en kort ”teaserfilm” där vi får se en glimt av bilarna under vad som ska föreställa en henlig militäroperation som utförs i skydd av mörkret. Tack vare mörkerseende bilförstärkare får vi se... väldigt lite.

Toppversionerna av nya X5 och X6 heter xDrive50i och har en dubbelturbomatad V8 på 450 hästkrafter. X6-versionen gör 0-100 km/h på 4,8 sekunder, endast en tiondel långsammare än gamla X6 M som hade 555 hästkrafter. Får vi gissa så gissar vi att nya X6 M landar någonstans runt 4,2-4,3 sekunder för att verkligen distansera sig från xDrive50i. Lägg till en eller två tiondelar så får du 0-100-tiden för X5 M.

Motorn i nya X5 M och X6 M blir även den en dubbelturbomatad 4,4-liters V8 men efter M-behandling ligger effekten betydligt högre. 560 hästkrafter har det snackats om, i så fall samma siffra som i BMW M5. Men det har också ryktats om mellan 580 och 600 hästkrafter. Vilket det blir får vi helt enkelt vänta och se.

Vill du bättre se hur nya X6 M ser ut gör du det här.