BMW retar polisen med nya M5

BMW har visat upp tyska polisens senaste vapen mot buset –nya BMW M5. I varje fall som koncept, för just detta exemplar kommer aldrig gå i trafik.

Det blir varken ein, zwei eller drei polizei i BMW M5. Undantaget om de dyker upp på BMW Welt i München. Där står nämligen polisversionen av BMW:s 560 hästkrafter starka Autobahnlok parkerat, utan några konkreta planer på att bli annat än just ett museiföremål.

 Troligtvis kommer en tillverkad version av bilen behöva lite mer modifikationer för att kunna klara polisens vardagssysslor. Bilen på bilden må vara lik en riktig polisbil på utsidan men förutom lacken och ljusrampen på taket är det en helt vanlig M5.

 Det betyder i sin tur att bilen klarar en acceleration upp till 100 på 4,4 sekunder upp till en toppfart på 250 alternativt 305 kilometer i timmen om man valt till M Driver-paketet.

 BMW är inte först med snabba poliskonceptbilar. För några år sedan visade Brabus upp en ännu snabbare bil, 730 hästkrafter starka och 370 kilometer i timmen snabba Brabus CLS Rocket.