Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW riktar sig till Model 3-köpare med nya reklamer

BMW har lanserat två tv-reklamer för att marknadsföra deras nya plug-in-hybrid 330e. Utan att nämna några namn i reklamerna är de uppenbart riktade mot Teslaköpare som väntar på Model 3. 

I den första reklamen (som du kan se här) ser man en man sitta framför sitt hus och nedstämt titta på sin tomma uppfart, för att sedan titta över åt grannens håll. Där står en BMW 330e redan på uppfarten, och berättarrösten säger ”it’s the car you’ve been waiting for, without the wait”. 

Reklamen är tydligt riktad mot Tesla, och skojar om de långa väntelistor som finns för Model 3, som inte har börjat produceras än. Tesla har haft svårt att producera bilar i den mängd de velat, och det vet BMW om. 

Den andra reklamen (som du kan se här) är ännu mer tydligt riktad mot Tesla. I denna ser vi en kvinna gå ut på en parkering. I bakgrunden syns ett par tomma laddningsstationer som ser misstänkt lika ut Teslas superchargers. Därefter vänds kameran åt vänster och man ser kvinnan sätta sig i en BMW 330e och köra iväg, samtidigt som samma mening som sades i den första reklamen upprepas.

Om reklamerna blir effektiva återstår att se, men det finns ju faktiskt några klara skillnader mellan Tesla Model 3 och BMW 330e. Den största skillnaden är ju att 330e faktiskt inte är en elbil, utan en plug-in-hybrid, något som borde betyda att bilen inte alls är en direkt konkurrent till Model 3. Hursomhelst så har BMW valt att göra reklamerna såhär. Hur smart beslutet sedan var är upp till var och en att bestämma.