Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090323-bmw-z4-m
090323-bmw-z4-m
090323-bmw-z4-m
090323-bmw-z4-m

BMW säger nej till ny Z4 M

BMW har satt stopp för utvecklingen av en ny Z4 M. Finanskris och bristande kundintresse anges som huvudorsakerna. Däremot planerar BMW att erbjuda ett utökat M-paket till nya Z4.

 Nu bekräftar BMW att det inte kommer att bli någon M-version av nya Z4. En anonym talesperson säger till brittiska iMotor att den ekonomiska svackan kombinerat med för lågt intresse från kunder gör att Z4 M inte blir av. Det kan tyckas aningen märkligt att Z4 M läggs i malpåsen samtidigt som de mer extrema X5 M och X6 M snart begår premiär. Enligt iMotors källa ska dock dessa ha varit så långt gångna i utvecklingen att det var för sent att lägga ned projekten när finanskrisen slog till på allvar.

Den som inte klarar sig utan ett M på sin Z4 kan dock lugna sig en aning. BMW:s talesperson avslöjar att det med all sannolikhet kommer ett M Sport-paket till nya Z4, precis som till flertalet av BMW:s övriga modeller. Förutom kjolpaket, stora lättmetallfälgar, hårdare fjädring och en mängd M-märken spridda över hela bilen kan M Sport-paketet till Z4 även innefatta en viss effekthöjning. Enligt källan kan det bli tal om en effekthöjning på 20 hästkrafter till följd av en ommappning av ECU-enheten. Detta ska dock bara erbjudas till 3,0-liters sexan som därmed får 326 hästkrafter totalt.

Läs mer

Tester och provkörningar