Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

BMW sätter fart på utvecklingen av självkörande bilar

BMW har alltid ansetts vara förarens bil. I framtiden kommer BMW att ta den rollen ifrån föraren. Nu har man öppnat ett nytt utvecklingscenter för att sätta fart på utvecklingen av autonoma bilar.

Tidigare i veckan öppnade BMW upp dörrarna till ett nytt utvecklingscenter i München – BMW Autonomous Driving Campus. BMW är inte ensamma om att bedriva verksamhet där utan har med sig många av sina partners inom området samt flera IT-bolag.

BMW menar att med det nya centret kommer utvecklingen av självkörande, så kallade autonoma, bilar att accelerera avsevärt, bland annat tack vare att mjukvaruutvecklarna omedelbart kan testa sin programkod i verkliga bilar som finns i anslutning till campusområdet.

BMW Autonomous Driving Campus kommer att husera 1 800 anställda och 500 fordon.

Bara i år satsar BMW närmare 70 miljarder kronor i självkörande teknik och elektrifiering. 2021 är det tänkt att deras första autonoma bil ska stå klar, redo för lansering.

– Hållbar mobilitet och autonom körning går hand i hand. Vi kommer att lansera autonom teknik i iNext år 2021. Det innebär att vi tekniskt har bemästrat nivå tre till fem. Systemet kommer att vara fullt integrerat och säkert. I år kommer vi dubbla storleken på vår självkörande testflotta till runt 80 fordon, säger Harald Krüger, BMW Groups vd.