Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

BMW ska presentera ny modell i Pebble Beach

Med en månad kvar till Pebble Beach Concours d’Elegance i Pebble Beach i USA meddelar BMW att de tänker avtäcka en helt ny modell i samband med tillställnignen. Ett tecken på att det är nya BMW Z4 som ska visas upp?

I slutet av augusti arrangeras årets upplaga av Monterey Car Week och Pebble Beach Concours d’Elegance, och sakta men säkert börjar biltillverkarna skicka ut pressreleaser om vad de tänker visa upp.

En av dem är BMW som meddelat att de tänker avtäcka en helt ny modell under veckan – närmare bestämt under en presskonferens den 23 augusti.

Vilken bil det rör sig om skriver den bayerska tillverkaren dock inte ut. Det kommer att avslöjas först närmare presskonferensen. Däremot gör man ett svepande uttalande om modellen som kanske kan ses som en ledtråd: ”Det räcker med att säga att den nya modellen med säkerhet kommer att vara ett känslomässigt tillskott till BMW:s modellutbud”, skriver man i sitt pressmeddelande.

Foto: BMW

Vilken modell det rör sig om kan vi såklart med säkerhet inte säga, men som vi skrivit tidigare känns det upplagt för nya BMW Z4. Nya Z4 har varit på gång länge och vi har sett både en konceptbil (bilden ovan) och spionbilder genom åren. För några veckor sedan kunde vi dessutom visa påstådda patentbilder på en till synes färdig bil bilden ovan.

Något som ytterligare talar för att det är Z4 som BMW:s pressrelease syftar på är att Toyota Supra (Z4:ans syskonmodell) nyligen visades upp i färdig form på Goodwood Festival of Speed – dock i kamouflageskrud.

Men som sagt, än så vet vi inte med säkerhet. Det här är bara spekulationer.

Vad som dock är helt säkert är att BMW även kommer att ta tillfället i akt och visa upp nyligen avtäckta BMW M850i samt konceptbilen BMW Concept M8 Gran Coupe i Pebble Beach. Därmed är cirkeln sluten. 8-serien visades som bekant som konceptbil på Pebble Beach Concours d’Elegance förra året – tillsammans med BMW Z4 Concept.