Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW skrotar V8 till M3

BMW fortsätter downsiza sina motorer: nästa generation M3 och coupéversionen M4 kommer återigen få raka sexor under huven.

Downsizing brukar inte tas emot med öppna armar bland bilentusiaster, men BMW:s senaste beslut lär gå hem i de flesta läger. BMW har nämligen beslutat att gå från den fyra liter stora och 420 hästkrafter starka V8-motorn till nästa generation M3 till förmån för en mindre, rak sexa med turboladdning, rapporterar Nextcars. Nyheterna bekräftas av BMW North Americas chef Ludwig Willisch.

 Tidigare planer på en V6-motor har även de skrotats till förmån för motorn. Anledningen sägs ha varit att en sådan motor inte hade varit lika stabil och dessutom hämmat viktfördelningen. Den raka turbosexan kommer enligt uppgift leverera 450 hästkrafter, 30 mer än dagens M3.

 Andra nyheter i M3 blir en elektronisk differential som hämtas från storebror M5. En trolig lösning blir dessutom att man väljer att koppla motorn till en dubbelkopplad växellåda men att skrota den manuella växellådan helt är inte troligt i nuläget.