Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW slog Audi till sist – först med laserstrålkastare

Fajten om vem av Audi och BMW som blir först ut med laserstrålkastare i serieproduktion är nu avgjord. Audi trodde in i det sista att de skulle bli först men BMW gjorde en rockad och vann dusten.

BMW visade redan för tre år sedan upp sin första strålkastare med laserljusteknik. När Audi tidigare i år visade upp sin motsvarighet dissade BMW dem för att vara sena. BMW sade sig då vara i full gång med att förbereda serieproduktion av laserstrålkastarna till sportladdhybriden i8. Lanseringen var tänkt att äga rum senare i sommar.

I maj presenterade Audi plötsligt en specialversion av Audi R8 med tilläggsbeteckningen LMX. Denna extrautrustade 570-hästarsversion som byggs i 99 exemplar är standardutrustad med laserstrålkastare och eftersom lanseringen äger rum innan BMW i8 trodde Audi att de vunnit strålkastarracet.

Men BMW ville annat. Audi fick helt enkelt inte vara före dem med laserstrålkastartekniken i serieproduktion. I fredags levererades nämligen de första åtta exemplaren av BMW i8 till kunder som deltog vid ett event i BMW Welt i München. Därmed var BMW före Audi, även om det bara rör sig om åtta exemplar och med några veckors marginal.

Så var det slut på kapitlet om vem som blev först med laserstrålkastare i serieproduktion.

Missa inte att läsa vår provkörning av BMW i8

.

https://youtu.be/qIPBKNwARac