BMW till Le Mans med nya 8-serie

BMW ställer upp i Le Mans klassiska 24-timmarslopp för första gången sedan 2011. I samma veva dras skynket av nya 8-serie Coupé.

Kommande BMW 8-serie är en stark kandidat till titeln ”världens mest söndertjatade bil”. För ett par veckor sedan presenterades de första tekniska detaljerna och ytterligare bilder på en maskerad bil, men under ett års tid har vi matats med allt från koncept och designstudier till officiella och icke officiella spionbilder liksom filmklipp. Vi har hjälp till i drevet genom att berätta historien om första 8-serie från 1989.

Nu har man emellertid spikat ett datum för debuten av nya 8-serie: den 15 juni, det vill säga under Le Mans 24-timmarslopp där man även ställer upp med två exemplar av M8 GTE, en sportversion som utvecklats parallellt med gatversionen.

Det är första gången sedan 2011 som man ställer upp i loppet, men att man så skulle göra i år var klart redan hösten 2016. Då presenterade man sin motorsportsatsning vilket även omfattar Formel E.

M8 GTE presenterades under Frankfurtsalongen 2017 och har sedan dess kört på belgiska Spa Francorchamps och i den amerikanska IMSA-serien, bland annat i händerna på Tom Blomqvist

 – son till rallyikonen Stig.BMW hävdar att Le Mans är perfekt för lanseringen av 8-serie då utvecklandet av modellens drivlina och fjädring har dragit nytta av märkets motorsportsatsning. Annars är det i huvudsak taklinjen som stämmer överens mellan bilarna, M8 GTE är av förklarliga skäl breddad och svullen på de flesta ställen.Till pressmeddelandet följer bilden överst där 8-serie gå att skymta i bakgrunden. Vi har även manipulerat bilden för att få fram bilen bättre.

https://youtu.be/vbRqe6E_YJ8