Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

BMW visar upp nya Z4 Concept

BMW Concept Z4 skulle presenteras i kväll. Men nu har de officiella bilderna läckt ut - här är bayrarnas nya roadster.

Den senaste modellen av BMW Z4 har varit med ett tag nu och en uppgradering har varit på tapeten under en längre tid. Tanken var att den nya Concept Z4 skulle visas i kväll inför Pebble Beach Concours d´Elegance. Men nu har officiella bilder läckt ut på nätet och ja det är en pärla.

Vi känner igen flera designdrag från Concept 8-serie som bayrarna presenterade tidigare i år. Även Concept Z4 har fått en aggressiv front med rejäla njurar och stora luftintag. Istället för horisontella strålkastare som på Concept 8-serie har BMW valt en mer vertikal lösning på nya tvåsitsiga roadstern.

Foto: BMW

Även interiört ser vi ett liknande designspråk mellan de två konceptbilarna med två skärmar, i mätarhuset och mittkonsolen. Även ratten är i liknande design där växelpaddlarna har ytbehandlats med en röd ton.

Sen är det också svårt att missa att interiörsdesignen i nya Concept Z4 är tvådelad karaktär – förarsidan är i en svartton och när vi sneglar över mot passagerarsidan så har BMW valt att använda en orange färg som matchar exteriörfärgen.

Foto: BMW

Vi vet sedan tidigare att nya Z4, men internbeteckning G29, kommer att få en tygsufflett istället för en fällbar hardtop som dagens modell har. Och vi vet även att den nya Z4 kommer att utvecklas tillmammans med nya Toyota Supra.