090828-bmw-miljökoncept

BMW Vision EfficientDynamics – ny smygtitt

BMW:s sportiga miljöbilskoncept rycker allt närmare. På Frankfurtsalongen är det premiär och nu får vi den andra smygtittsbilden som visar lite mer av den radikala designen.

 Dimman som omgärdar BMW:s mystiska miljökoncept skingrar sakta men säkert. På Frankfurtsalongen ska konceptet Vision EfficientDynamics premiärvisas och lita på att BMW kommer att lätta på locket bit för bit fram till dess. I går släpptes ett kort videoklipp där bilens bakdel skymtar förbi bråkdelen av en sekund. På iaablog.com kan man nu se en bild som visar baken ur en annan vinkel. Iaablog.com är BMW:s officiella blogg där alla BMW:s nyheter på Frankfurtsalongen kommer att publiceras.

På den nya bilden ses en futuristisk bakskärm med en lika futuristisk spoiler. Det vi har sett hittills av konceptbilen påminner mest om KTM X-Bow men lita på att det intrycket ändras när bilen visas i sin helhet. Vad gäller tekniken under de spännande formerna är noll och intet känt. World Car Fans har dock talat med en källa inom BMW som avslöjar att konceptbilen ska drivas av en liten dieselmotor kombinerad med en elmotor. Tillsammans ska motorpaketet leverera omkring 800 Nm i vridmoment och förbruka 0,35 liter diesel per mil. Någon saktfärdig miljöbil lär det alltså inte bli, snarare en kvick liten miljösportbil som World Car Fans källa ska klara 0-100 km/h på under 5 sekunder. Om uppgifterna stämmer verkar det som att BMW inte överdriver när de kallar bilen revolutionerande med EfficientDynamics-teknik.

Läs mer