BMW X1 facelift avslöjad

Ny dag och ny bil(d)läcka. Denna gång är det BMW:s minsta kryssmodell X1 som i ansiktslyft utförande hamnar på nätet innan den officiella världspremiären på bilsalongen i New York senare i veckan.

BMW i8 Spyder, Fisker Atlantic, Mercedes GL och nu BMW X1. Det är läckornas vecka, inget snack om den saken. För gemene man är förmodligen dagens läcka den i särklass mest intressanta med tanke på att det är den mest överkomliga bilen i ovan nämnd kvartett.

 På bilderna ser vi att X1:ans ansiktslyft inte innebär några revolutionerande förändringar. Trots detta känns fronten ändå betydligt fräschare med ny stötfångare med mindre mörk plast och där ”hasplåten” har rätats ut. Strålkastarnas form är densamma, däremot är insatserna omgjorda.

 Ytterbackspeglarna är nya och innehåller nu körriktningsvisare, något som kommer på allt fler BMW-modeller. Dörrtrösklarna skydd kanske också har justerats en aning, svårt att avgöra, och trots av vi inte ser det så ska bakljusens design ha förändrats.

 Interiört är det sig likt sedan tidigare, men små justeringar har även gjorts här. Bland annat har mittkonsolen setts över en aning, likaså ratten.

 Motoralternativen från dagens ”pre-facelift” X1 väntas hänga med till den uppdaterade versionen. Med andra ord tre bensinalternativ samt tre dieselalternativ. Bakhjuls- samt fyrhjulsdrift står som ytterligare alternativ på menyn.

 Ansiktslyfta BMW X1 kommer till de svenska BMW-återförsäljarna mot slutet av året.