Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW X1 får M-tillhörighet.BMW X1 får M-tillhörighet.BMW X1 får M-tillhörighet.
1 AV 2
En massa bilar och bilägare intog än en gång Mantorp Park
2 AV 2
BMW X1 får M-tillhörighet.
Foto: Fabian Kirchbauer / BMW

BMW X1 M35i officiell

Nu lanserar BMW en mer kraftfull variant av minstingen i X-utbudet, X1 kommer nu med tilläggsnamnet M35i xDrive och får tillverkarens starkaste fyrcylindriga motor hittills. Den kommer kosta över 500 000 kronor.

BMW utökar sin M-portfölj, inte med en renodlad M-modell utan en mer aggressiv X1. De kallar den BMW X1 M35i xDrive, där det sistnämnda som vanligt innebär fyrhjulsdrift. Vad erbjuder den mer då? Varumärkets mest kraftfulla fyra (på 2,0 liter) i kombination med dubbelturbo och dess totala maximala effekt landar på 300 hästkrafter i Europa. I USA och några andra marknader får den några pållar till: 317. X1 M35i xDrive gör 0–100 kilometer i timmen på 5,4 sekunder och toppfarten är 250 kilometer i timmen.

För första gången erbjuder BMW så kallade M Compound-bromsar till en prestandamodell, alltså en som inte är renodlad M-bil. I övrigt har den försetts med M-specifikt chassi, fyra avgasutblås och sportstolar – M-sportstolar som tillval. Modellen har en sjustegad Steptronic-låda, paddlar på ratten och M Sport Boost-funktion. Som standard har man också inkluderat adaptiv M-fjädring som ska gynna både smidighet och långdistanskomfort.

Nya fälgar och röda bromsok.Nya fälgar och röda bromsok.Nya fälgar och röda bromsok.
Ny grill.Ny grill.Ny grill.
En interiör vi känner igen.En interiör vi känner igen.En interiör vi känner igen.
M-sportstolar finns som tillval.M-sportstolar finns som tillval.M-sportstolar finns som tillval.
1 AV 4
Nya fälgar och röda bromsok.
Foto: Fabian Kirchbauer / BMW
2 AV 4
Ny grill.
Foto: Fabian Kirchbauer / BMW
3 AV 4
En interiör vi känner igen.
Foto: Fabian Kirchbauer / BMW
4 AV 4
M-sportstolar finns som tillval.
Foto: Fabian Kirchbauer / BMW

Teknikmässigt hittar vi i interiören det numera välkända BMW iDrive-system som man styr på en 10,7 tum stor pekskärm på mittkonsolen, samt tillverkarens senaste Operating System 9. Framför ratten finns ännu en skärm, inte med pekfunktion, men som är 10,25 tum stor och som visar all nödvändig information. Ovanför den finns head up-display också – som tillval, på BMW-vis.

I USA startar försäljningen i oktober och priset börjar på över motsvarande 500 000 kronor. När den kommer till Sverige är oklart, men prislappen lär bli saftig även här.