Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW X1 2014
BMW X1 2014
BMW X1 2014
BMW X1 2014

BMW X1 uppdateras – kommer i vår

En ny generation BMW X1 är på gång men först ska nuvarande genomgå ännu en uppdatering. Till våren finns den hos BMW-handlarna.

BMW kompakta och minsta suv/crossovermodell X1 hade premiär sommaren 2009. Våren 2012 visade man upp modellen med diverse olika uppdateringar, både på insidan och utsidan, samt med ett nytt tillskott i motorprogrammet i form av 306 hästkrafter starka xDrive35i. En motor som tyvärr inte har kommit till Europa, endast till Nordamerika.

Trots uppdateringarna för knappt två år sedan är det nu dags igen. Precis som senast är det inga jätteförändringar av X1, utan små sådana som mer eller mindre bara de mest inbitna X1-fansen lär upptäcka.

 De exteriöra nyheterna begränsar sig till uppdaterad front, varselljus på alla modeller som standard, nya 17-tumsfälgar samt en ny brun metallickulör.

 Interiört bjuder bayrarna på nytt, mjukt material med tydliga sömmar ovanpå mätarhuset i de bilar som beställs i xLine, Sport Line eller med M Sport-paket (bilden ovan). Nya dekorpaneler i högblank svart, korallrött eller pärlemorglänsande krom ingår också bland nyheterna, så även inlägg av rostfritt stål i baklucketröskeln.

 Största nyheten får det uppdaterade BMW ConnectedDrive-systemet anses vara. Med utökade Internet-funktioner ska X1 nu ligga i fas med övriga BMW-modeller.

Uppdaterade BMW X1, som just nu ställs ut på bilsalongen i Detroit, finns tillgänglig hos handlarna från och med i vår. Om priserna justeras i samband med det återstår att se. I dag kostar en ny X1 från 285500 kronor.

Nästa generation BMW X1, som baseras på en helt ny framhjulsdriven plattform, väntas ha premiär sent 2015. Säljstart blir det förmodligen inte innan 2016.