Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW X2 försöker stjäla showen

Mitt under pågående modevecka i Milano dök en kamouflerad BMW X2 upp på gatorna.

BMW har redan visat upp X2 i maskeradkläder, det var för en dryg månad sedan. Nu plötsligt dök den upp på gatorna i Milano, mitt under den pågående modeveckan. Invånare och besökare i staden måste ha blivit helt till sig. Och inte nog med det, BMW lyckades till och med smyga sig fram och fotografera bilen som bär vad de själva kallar för digitalt kamouflage.

Nåväl. Vad vi kan se är att X2 verkar vara en ganska självsäker typ med sitt kompakta format och bastant svansföring. Men i jämförelse med konceptbilen som visades för ganska exakt ett år sedan är den ganska anspråkslös.

Flera detaljer hänger dock med från konceptbilen, inte minst de två flödespassagerna i nosen som är bredare nedtill och därför, tillsammans med strålkastarna, ger bilen ett betydligt mer argsint utseende än vad exempelvis X1 har, samt BMW-emblemen på de bakre takstolparna à la E9.

BMW skriver i det korta pressmeddelandet att X2 är långt ifrån redo för att lanseras. Det är lite att ta i, utvecklingen är mer eller mindre färdig, finslipande återstår innan lanseringen nästa år. Då blir det fram- och fyrhjulsdrift att välja mellan för spekulanterna. Jo, framhjulsdrift och inte bakhjulsdrift i och med att X2 valt samma plattform som X1 och 2-serie Active/Gran Tourer, det vill säga UKL-plattformen som introducerades med senaste Mini-generationen.

Det verkar vara på modet att visa upp nya bilar för modeintresserade och inte för bilintresserade... Volvo XC40 hade även den sin världspremiär under modeveckan i Milano.

https://youtu.be/dktwso4V4dE