Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080509-bmw-x6-slutsåld080509-bmw-x6-slutsåld080509-bmw-x6-slutsåld
080509-bmw-x6-slutsåld

BMW X6 redan slutsåld

BMW:s helt nya modellkoncept SAC, i form av X6, har knappt hunnit presenteras färdigt förrän hela årets produktion har sålt slut. Uppgifterna kommer från BMW-chefen Norbert Reithofer.

Enligt BMW-chefen är planerna att tillverka 40 000 exemplar av X6 under ett helt produktionsår. Hälften av dessa bilar är ämnade för den amerikanska marknaden.

Redan nu är alla bilar från första produktionsåret (2008) sålda. Dock är inte alla bilar slut hos handlarna, det finns enligt uppgift fortfarande några kvar på olika platser runt om i världen. I stället syftas det på att alla tillverkade bilar är sålda från fabrik till handlare, vilket är ovanligt på så här kort tid. Tittar man på andra sidan Atlanten så har nästan alla BMW-handlare där över sålt slut på alla sina bilar på en vecka.

Vill du vara säker på att få ditt exemplar av BMW X6 så gäller det att vara alert och beställa bilen redan nu, om man nu inte i stället väljer att vänta till nästa år.

Det var inte många som trodde att BMW X6 skulle bli en hit. Många tog avstånd från bilens former och, som många kallar det, de omodernt stora motorerna. Sett till kommentarerna runt X6 på teknikensvarld.se har de minst sagt varit negativa i stor utsträckning och skulle man gå efter dessa skulle bilen bli något av en flopp. Nu har försäljningssiffrorna talat sitt tydliga språk – bilen är redan en hit!

– Det är en dum idé att göra en suv för fyra personer där man mer eller mindre plockat bort bagageutrymmet. Men bilen går riktigt bra, mycket tack vare Dynamic Performance Control som jobbar tillsammans med xDrive-systemet. Den känns som en vanlig 5-serie. X6 är möjligtvis den sportigaste suven som finns just nu tillsammans med toppversionerna av Cayenne. Dessutom är det också snygg live, berättar Daniel Frodin som nyligen varit iväg och provkört bilen på amerikansk mark.

Läs mer