080626-bmw-x7-lyxsuv-stor

BMW X7 kan bli av trots allt

Det är inte första gången BMW X7 kommer upp till diskussion. För tre år sedan hade bayrarna långtgående planer på att lansera en super-suv. Trots att modellen lades i malpåse så finns X7-tankarna kvar.

För tre år sedan var det meningen att BMW X7 skulle finnas till försäljning och göra upp med Range Rover och andra stora lyx-suvar. Men någonting gick inte som planerat och bilen dök aldrig upp. Det hela skedde ungefär samtidigt som BMW sålde Land Rover till Ford. Om försäljningen hade någon påverkan är okänt. I samma veva plockade Mercedes fram sin bjässe GL och som vi alla vet så säljer den fortfarande, till största delen i Nordamerika där den också tillverkas.

Nu finns det dock nya uppgifter som säger att X7 kan dyka upp trots allt. Uppgifterna kommer från WorldCarFans som refererar till källor inom BMW.

Enligt dessa är utvecklingen av BMW:s lyx-suv bara försatt i viloläge medan man avvaktar utvecklingen på den amerikanska suv-marknaden. X7-projektet kan läggas i malpåse för evigt om suv-försäljning ”over there” inte repar sig. En annan räddningsplanka kan också vara att utvecklingen och försäljningen av alternativa bränslen och hybridtekniker tar fart.

Det hela kan låta en aning kontroversiellt i dessa ”stormiga” tider för stora törstande bilar. Se bara på nya BMW X6 som har diskuterats flitigt, inte minst här på teknikensvarld.se. Men faktum är att det också verkar finnas en marknad för vad folk ofta kallar ”onödiga bilar”. Hela årets produktion av X6 sålde slut innan presentation av bilen knappt hade hunnit avslutas.

Bilen på bilden är bara symbolisk och är egentligen en BMW X5.

Läs mer