BMW X7 på gång – kan konceptvisas nästa år

Fler och fler, även officiella, indikationer kommer på att BMW har en ny större suv-modell på gång. Redan nästa år kan vi få se den som koncept.

Vi har skrivit tidigare om BMW:s kommande stora suv-modell X7, men nu kommer fler och fler uppgifter, även från officiellt håll, att modellen är på gång – och utvecklingen rätt långt gången. Redan nästa år kan vi nämligen få se en konceptversion, för att under 2018 (möjligen som modellår 2019) presenteras den produktionsfärdiga versionen.

I en presentation nyligen hållen av det tyska märket förekommer X7 i form av en övertäckt bil, och vi har nåtts av uppgifterna om att produktionen ska ske i Spartanburg, USA, där redan flera andra X-modeller från BMW rullar av bandet.

Årsproduktionen av BMW X7 beräknas till omkring 45 000 exemplar, och de huvudsakliga marknaderna förväntas bli just USA, Kina och Ryssland. Bilen, som går under internkoden G07, blir dock ingen billig pjäs. Tack vare stor användning av lättviktsmaterial så som magnesium och kolfiber hålls vikten nere, men samtidigt springer prislappen iväg till åtminstone 1,3 miljoner kronor. I grundversion.

Även en ännu lyxigare version, med bara fyra sittplatser och individuella infotainmentsystem, klimatzoner och massagesäten, förväntas dock presenteras. I enklare versioner ska X7 gå att utrusta med upp till sju sittplatser.

På bild ovan BMW X5, som snart får se sig omsprungen i storlek bland BMW-suvarna.