Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW X7 xDrive50i-specifikationer avslöjade

BMW:s kommande lyxsuv X7 är ännu höljd i dunkel, men nu har en skarpsynt person via chassinumret plockat fram specifikationerna för en viss modellversion, X7 xDrive50i.

Det var i Frankfurt i höstas som vi fick se BMW X7 för första gången, då som konceptbil. Därefter har vi sett den på spionbilder som tydligt visar att konceptbilens former kvarstår till väldigt stora delar. Nu bjuds vi dessutom på lite specifikationer tack vare att förserieproduktionen har startat och i samband med det fick en person tag på chassinumret (VIN-kod) till en bil som tillverkades den 27 november. Med hjälp av bokstavs- och sifferkoden har en rad fakta om drivlina och utrustning avslöjats.

Foto: CarPix

Modellen som har granskats är en X7 xDrive50i, det vill säga en bil med BMW:s 4,4 liter stora turbovinkelåtta. Men N63M-motorn ger inte 450 hästkrafter (330 kW) som i X5 xDrive50i utan 462 hästkrafter (340 kW) som i M550i xDrive. Maxvridet uppgår till 650 newtonmeter.

I specifikationerna kan man läsa att denna alpinvita X7 har fyrhjulsdrift, vilket beteckningen (xDrive) avslöjar, och är utrustad med automatlåda. Hade det stått manuell låda hade det varit en överraskning.

Vidare kan vi läsa att bilen är rikligt utrustad med bland annat M Sport-diff, sportratt, 22-tumsfälgar, nödreservhjul, offroad-paket, panoramaglastak och mycket, mycket mer.

Denna förseriebil är med andra ord lika vräkig som man kan tänka sig på förhand. Prislappen lär därmed bli därefter.

BMW X7 ska byggas, och gör det alltså redan som förseriebil, i märkets fabrik i Spartanburg i USA. Vid lanseringen är det förmodligen modellår 2019 som gäller.