Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW Z4 med något omgjort nylle.BMW Z4 med något omgjort nylle.BMW Z4 med något omgjort nylle.
BMW Z4 med något omgjort nylle. Foto: Uwe Fischer / BMW

BMW Z4 uppdateras – en sista gång

Sista rycket för BMW:s roadster. Här är Z4 generation G29 årsmodell 2023.

Roadsterns dagar är inte vad de en gång var. 1989 blommade segmentet upp i och med lanseringen av första generationen Mazda MX-5, eller Miata om du så vill. Snart kom bilar som MG F, Fiat Barchetta och BMW Z3 – som ersattes av Z4 2002. En modell som visades upp i sin senaste skepnad 2018 men spås gå i graven 2025. Nu, inför årsmodell 2023, får den en sista uppdatering.

Välkänd bak, nytt emblem.Välkänd bak, nytt emblem.Välkänd bak, nytt emblem.
Välkänd bak, nytt emblem. Foto: Uwe Fischer / BMW

Nog känner vi igen bilen även om grillen har fått nytt mönster och luftintagen har en ny design liksom strålkastargeometrin. Z4 kommer med M-paketet som standard även för de fyrcylindriga versionerna.

Utbudet är intakt: fyrcylindriga sDrive20i och sDrive30i samt sexcylindriga M40i med maximala effektuttag på 197, 258 respektive 340 hästkrafter. Instegsmodellen kommer med en manuell växellåda som standard, men de mer starka versionerna får inte det alternativet enligt pressmeddelandet. Detta trots att systermodellen Toyota Supra GR nu kan fås med sexväxlad manuell låda.

Interiört inga ändringar designmässigt.Interiört inga ändringar designmässigt.Interiört inga ändringar designmässigt.
Thundernight metallic heter denna kulör.Thundernight metallic heter denna kulör.Thundernight metallic heter denna kulör.
Till skillnad från föregående generation har dagens Z4 tygsufflett.Till skillnad från föregående generation har dagens Z4 tygsufflett.Till skillnad från föregående generation har dagens Z4 tygsufflett.
1 AV 3
Interiört inga ändringar designmässigt.
Foto: Uwe Fischer / BMW
2 AV 3
Thundernight metallic heter denna kulör.
Foto: Uwe Fischer / BMW
3 AV 3
Till skillnad från föregående generation har dagens Z4 tygsufflett.
Foto: Uwe Fischer / BMW

En annan nyhet är att mellanversionen sDrive30i nu kommer med sportfjädring som standard. Nya fälgar och nya kulörer hör också till nyheterna för 2023 års BMW Z4. 

Senaste generationen Z4, med internkod G29, har sålts i 55 000 exemplar världen över till dags dato. Den tyska hemmamarknaden är viktigast, där har 26 procent av bilarna sålts.

Uppdaterade BMW Z4 kommer ut på marknaden under november månad.