Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW Zagato CoupéBMW Zagato CoupéBMW Zagato Coupé
BMW Zagato Coupé

BMW Zagato Coupé väcker extremt habegär

I helgen pågår årets Concorso d’Eleganza Villa d’Este vid sjön Como i norra Italien. Som vanligt bjuds vi på vackra koncept och inte sällan är Zagato inblandande, så även när BMW Zagato Coupé visas. Skapar den habegär hos dig?

BMW har en lång historia av vackra coupémodeller som under årtionden skapat habegär. Milanobaserade design- och karosserifirman Zagato har motsvarande bakgrund, minst sagt. Nu har den tyska biltillverkaren och den italienska firman slagit sina påsar ihop och skapat en coupé som i dag står utställt vid stranden av Como-sjön i norra Italien. Det är alltså årliga Concorso d’Eleganza Villa d’Este som är skådeplatsen.

 Som du kanske redan sett är bilen baserad på BMW Z4. En bra grund att utgå från. Bilen andas mycket BMW men Zagato har fått mycket att säga till om ändå. Det syns tydligt inte minst på taket med sina två bulor, den långa flacka huven och – så klart – rumpan som skriker Zagato. Just baken på Zagatos bilar har många svårt för och det kanske är likadant med BMW Zagato Coupé men vi ser ändå att på denna coupékärra har bakdelen fått ett lite modernare snitt.

 Dags att slå ett öga på fronten och då framför allt BMW-njurarna som utgör grillen. Dessa skiljer sig från övriga BMW-modeller med lite mer kantigt utseende och så har de sedvanliga kromribborna ersatts med Z-format rutnät. Zagato har tänkt till där.

 Interiört är det tydligt BMW men med ett extra stänk av racing med svarta ytor som kontrasteras av röda sömmar.

 BMW Zagato Coupé är fullt körbar. Den finns bara i det exemplar vi ser här på bilderna men kanske det blir ändring på det om tillräckligt många med gott om stålar i plånboken visar intresse. Det vore inte helt omöjligt.

 Sett till kommentarer ute på nätet verkar denna röda skapelse vara det vackraste någonsin med två njurar i fronten. Vad säger du – klår den exempelvis BMW 507 i snygghet?

https://youtu.be/cMwDnklvYUI?width=575&height=353