Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Phillip Schlegel

BMW Zagato Roadster officiell

BMW har nu dragit upp ljusstyrkan på förra veckans mörklagda smygbild av BMW Zagato Roadster. Bilen gjorde premiär på bilutställningen Pebble Beach Concours d’Elegance.

Knappt tre månader efter att BMW och Zagato visade upp sin logiskt döpta coupé BMW Zagato Coupé, kommer nu uppföljaren. Med samma taktik bakom namnet heter lite självförklarande BMW Zagato Roadster. Precis som sitt coupésyskon bygger bilen tekniskt på BMW Z4, men har som roadster fått tygtak.

 Det var bara sex veckor sedan BMW-gruppens designchef Adrian van Hooydonk bad Zagato om att följa upp publikfriaren Zagato Coupé. Bak på bilen är roadstern mjukare formad än på sitt coupésyskon. BMW:s signum med de dubbla njurarna i grillen har Zagatofierats med massor med Z i stället för ribborna som vanligtvis finns i grillen. De för Zagato klassiska dubbla takbubblorna återfinns strax bakom sittbrunnen. Inredningen bjuder på flera nyanser av brunt läder på bland annat instrumentbrädan, dörrsidorna, över störtbågarna och ratten.

 Motorhuven har begåvats med två luftintag för att ge extra kylning åt motorn. Inget av företagen har gått ut med vad det är för drivlina under huven, men det ryktas handla om en dubbelturboladdad sexcylindrig motor på tre liter och 400 hästkrafter.