Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW Toyota Z3 Z4 Z5BMW Toyota Z3 Z4 Z5BMW Toyota Z3 Z4 Z5
BMW Toyota Z3 Z4 Z5

BMW:s nya sportbil med Toyota

En av de sportbilar som många går och väntar på är den som BMW-Toyota ska klämma fram. Eller två sportbilar, som det egentligen är. Nu finns lite ny uppgifter – eller om det är spekulationer.

BMW och Toyota har som bekant slagit sina kloka huvuden ihop för att ta fram en ny, gemensam sportbilsplattform som ska mynna ut i två sportbilar, en från vardera märke. Toyota-versionen har vi redan fått se smakprov på i form av FT-1 Concept på bilsalongen i Detroit tidigare i år.

Exakt vad de båda bilarna kommer att innehålla för teknik och hur de kommer att se ut vet vi inte, men tyska Autozeitung säger sig nu sitta på information om vad vi kommer att få se i BMW:s mellanstora sportkärra som eventuellt kan ses som en efterträdare till dagens Z4 och som eventuellt kan komma att heta Z4, eller Z4, eller kanske rentav Z5. Ingen vet (mer än BMW själva förstås).

Bilens konstruktion, som är bearbetad för 50/50-viktfördelning, kommer främst att vara uppbyggd av kolfiberarmerad plast och aluminium, precis som sporthybriden i8. Det innebär en sportbil med väldigt låg vikt. Den bakhjulsdrivna kärran kommer enligt den tyska tidningen att ha en frontmonterad drivkälla bestående av den S55-turbomotor som finns i nya M3 Sedan och M4 Coupé. Dock med effekten nedskruvad till omkring 400 hästkrafter. Effekttappet gentemot M3/M4 äts enkelt upp av bilens låga vikt. Det talas också om en svagare variant av bilen där N55-motorn från M135i kommer till användning. Det skulle i så fall innebära 326 hästkrafter, eller däromkring.

Drivningen kommer att på sedvanligt BMW-vis ske via bakhjulen som vid gott fäste sägs ge oss en fyrasekunderstid vid acceleration 0-100 km/h. Toppfarten ligger i normalfallet på 250 km/h.

Den tyska tidningen tror inte på någon hybriddrivlinelösning trots samarbetet med Toyota. Ett hybridpaket rimmar nämligen dåligt med låg vikt. Men vi skulle ändå inte bli förvånade om någon form av konstruktion där elmotorer finns med i bilden hittar ned i BMW:s kommande sportbil. Kan Porsche, Ferrari och McLaren kombinera bensin med el i sina supersportbilar kan förmodligen BMW också det, inte minst då de har Toyota i ryggen.

När får vi då se BMW:s variant av gemensamma sportbilen med Toyota? Kan 2016 var en lämplig gissning i och med att den bayerska biltillverkaren firar 100 år just det året?

Ungefär samtidigt som BMW släpper sin bil släpper även Toyota sin version kanske kommer att heta Supra. Men förmodligen heter den någonting helt annat.

Alla tidigare turer, uppgifter och spekulationer kring BMW-Toyotas kommande sportbilar kan du ta del av via länkarna nedan.

Bilden ovan är en illustratörs gissning baserad på Toyota F1-Concept som du ser nedan.