Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100629-bob lutz lotus
100629-bob lutz lotus
100629-bob lutz lotus
100629-bob lutz lotus

Bob Lutz till Lotus? Stackars Lotus!

Lotus har sjösatt en ny femårsplan som ska vända upp och ned på märkets grundvalar. Till sin hjälp kommer de eventuellt att ta GM:s tidigare pratkvarn Bob Lutz.

Bob Lutz, okrönt konung över språkliga grodor, har dragit sig tillbaka från sina uppdrag inom GM. Han är en man det stormat riktigt mycket kring och i svenskars ögon står han förmodligen inte högt i kurs med tanke på sina uttalanden kring Saab-affären. Men den mäktige mannens förmodligen mest uppmärksammade uttalande är det som han kläckte ur sig i början av 2008 – ”global warming is a total crock of shit”. Vilket kan översattas till ”växthuseffekten är rent skitsnack”.

Nog om Bob Lutz stora mun och i stället fokus på vad som kan bli hans nya uppdrag. Bob Lutz kopplas nämligen samman med sportbilstillverkaren Lotus som i förra veckan avslöjade delar av deras nya affärsplan, nämligen att gå från tillverkning av lätta sportbilar till att bli en direkt konkurrent till Aston Martin, Ferrari och Porsche. Bob Lutz roll skulle i Lotus satsning vara helt rådgivande.

GM:s tidigare vice styrelseordförande skulle i så fall få sällskap av Lotus nya namnkunniga besättning som är plockade från flera av de respektingivande sportbilstillverkarna. Bland annat handlar det om nye vd:n Dany Bahar som kom från Ferrari i höstas, nye designchefen Donato Coco, även han från Ferrari, Andreas Pillman, tidigare finanschef på Ferrari, Andreas Schlegel som plockats från Aston Martins marknadsavdelning samt Frank Tuch från Porsche där han jobbade med kvalitetsbiten.

Även tidigare BMW-chefen Tom Purves har förknippats med Lotus och en rådgivande roll i företaget. Tom Purves har dessutom uttalat sig positivt i frågan.

Vad säger du? Känns Bob Lutz som en kille som passar in i ovanstående gäng?

Läs mer