Foto: Verlag Peter Kurze

Borgward återuppstår – visar nytt i Genève

Tyska Borgward har meddelat att de kommer att visa en ny bil på bilsalongen i Genève nästa månad.

https://youtu.be/3Rrzt3tTWc0

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Än så länge är detaljerna få men Borgwards vd Christian Borgward har meddelat att företaget kommer att presentera något nytt på bilsalongen i Genève i mars. Christian Borgward är barnbarn till Carl FW Borgward som grundade företaget 1919.

Borgward kan väl i dag räknas till en av alla de bortglömda bilmärken som vi tidigare listat. Men nu ska det bli ändring på det.

Det Bremen-baserade företaget byggde fram till 1961 bilar som bland annat Isabella och P100, men även bilar under namnen Goliath, Hansa och Lloyd rullade ut från fabrikerna i Bremen. Här i Sverige såldes bilarna under sloganen ”Bilar byggda i Bremen”, och Borgward var under 1950-talet Europas största privata bilkoncern.

Nu, över femtio år sedan företaget gick i konkurs 1961 efter en rad år av motgångar blåser Christian Borgward åter liv i företaget. Tillsammans med kollegan Karlheinz L. Knöss tar de nu det stora steget att återlansera märket.

– Vi började forma och designa framtidens Borgward för nästan tio år sedan och nu är vi redo för nästa steg, säger Knöss.

Baserat på siluetten som visas i slutet av filmen ovan kan vi kanske förvänta oss att se en bil med 50-60-tals retrodesign på bilsalongen i Genève i början av mars.

En av fabrikerna i Bremen. Foto: Verlag Peter Kurze
Christian Borgward
Borgward Isabella, 1959. Foto: Verlag Peter Kurze
Borgward Isabella, 1955. Foto: Peter Kurze Bremen