Borgward visar upp två nya modeller

Nyligen återupplivade Borgward kör vidare på suvspåret och presenterar två nya modeller.

Under förra året presenterade Borgward sin första nya bilmodell på mycket länge. Lite otippat så blev det en suv vid namn BX7, en stor pjäs som är tänkt att ta den kinesiska marknaden med storm.

Uppenbarligen tror Borgward på suvsegmentet då de nu utökar sin modellflotta med ytterligare två suvmodeller.

De två nya modellerna placerar sig båda under BX7 storleksmässigt och BX5 som är den röda du ser på bilden mäter 448 centimetermeter på längden, 188 bred och 168 hög, alltså 22 centimeter kortare än BX7. I samma segment som exempelvis BMW X1. Än så länge är dock Borgward förtegna om detaljerna, men meddelar att BX5 är utrustad med en laddhybriddrivlina som levererar en totaleffekt på 258 hästkrafter.

Den andra modellen, BX6 TS, bygger på samma plattform som sitt syskon och placerar sig i det växande coupésuv-segmentet. BX6 TS är aningen längre än BX5 och mäter in på 451 centimeter, och då denna ska vara den ”sportiga” i sammanhanget levererar laddhybriddrivlinan 422 hästkrafter. Båda modellerna är fyrhjulsdrivna tack vare att en elmotor driver bakhjulen, på liknande sätt som Lexus och Toyotas hybridsuvar. Enligt Borgward ska båda modellerna ha ”mycket imponerande köregenskaper och anmärkningsvärt bra bränsleekonomi”·

De bilar som visas upp under Genève-salongen är dock endast förserieprototyper, men enligt Borgward ”närmar de sig produktionsfärdigt utförande inom kort”.