Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Brabus

Brabus 900 Rocket Edition – världens snabbaste suv

För många är en Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic+ Coupé något riktigt häftigt och en så sportig suv som bräcker det mesta. Men inte bilbyggarna hos Brabus. De vässade AMG-värstingen till 900 hästkrafter.

Trots elbilsrevolutionen – det finns fortfarande en stor efterfrågan på häftiga och sportiga bilar. Det vet bilbyggarna hos Brabus som satte tänderna och ingenjörerna i Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic+ Coupé.

Resultatet blev 900 hästkrafter från V8:n på 4,5 liter. Dessutom uppdaterades bilens aerodynamik med en rad detaljer. Bland annat finns en ny frontspoiler som ska trycka ner bilen i höga farter. En spoiler bak i kolfiber ska få luften att släppa taget på bilen tillsammans med nya lutfutsläpp bak. Bilen rundas av med en spektakulär takspoiler, också den i kolfiber.

För att markera att det här är något utöver det vanliga monterades 24-tumshjul. Brabus specialutvecklade avgassystem ser till att motorn andas rätt och att det är rätt ljud för att matcha prestandan.

Foto: Brabus

Toppfart på 330 km/h

Brabus har döpt suven till Brabus 900 Rocket Edition och Brabus-märket syns tydligt i den nydesignade grillen.

För att få fram de 900 hästkrafterna har Brabus monterad ett uppdaterat turboaggregat. Vridmomentet är hela 1 250 Nm och Brabus Rocket ska klara 0–100 km/h på 3,2 sekunder. Fortsätter du att gasa efter 100 ska nålen snart nå toppfarten 330 km/h.

1 AV 4
Foto: Brabus
2 AV 4
Foto: Brabus
3 AV 4
Foto: Brabus
4 AV 4
Foto: Brabus

Körläget ”Sport” ger mesta möjliga ljudupplevelse från V8:n medan läget som döpts till ”Coming Home” mer handlar om att smyga in på parkeringen.

Och även om Brabus Rocket handlar mest om effekt och prestanda har interiören uppdaterats med flera specialdesignade detaljer och nya material.