Brabus B63S-700 6x6

Brabus gör G 63 AMG ännu vildare – möt B63S-700

När Mercedes lanserade sexhjuliga G 63 AMG 6x6 trodde vi nästan att tyskarna skojade med oss. Det gjorde de inte. Och det gör inte heller Brabus när de nu presenterar 700 hästkrafter starka B63S-700.

Tyckte du att Mercedes AMG-division hade gått för långt när det sexhjuliga monstret G 63 AMG 6x6 visades för världen? I så fall är det nog lika bra att du slutar läsa nu. Mercedes-trimmarna Brabus har nämligen sett G 63 AMG 6x6 som en bra grund att bygga något ännu värre på.

 I Frankfurt visas Brabus B63S-700 6x6. Modellbeteckningen antyder vad det är för monster Brabus har skapat. I stället för originalbilens 544 hästkrafter och 760 newtonmeter ger Brabus-versionen hela 700 hästkrafter och 960 newtonmeter. V8-motorn på 5,5 liter är i grunden oförändrad men Brabus har plockat bort de två standardmonterade turboaggregaten och skruvat dit sina egna som ger betydligt högre laddtryck.

 De klär dessutom insugen i värmereflekterande guld och monterar ett nytt avgassystem som från förarplats kan ställas in i olika lägen. I läget ”Coming Home” lägger bilen band på sig själv och smyger fram medan den i ”Sport” tillåts sjunga ut.

 Utöver nya turboaggregat och nytt insugs- och avgassystem uppdaterar Brabus ECU-enheten. Trots alla modifieringar ska V8-motorn klara utsläppsnivåerna i Euro-5 och den som funderar på hur det blir med nybilsgarantin kan lugnas med att Brabus ger en treårig garanti.

 Med 700 hästkrafter och sexhjulsdrift kan man tycka att B63S 6x6 borde vara ungefär hur snabb som helst. Men betänk att den väger omkring fyra ton. 0-100 km/h går därför på 7,4 sekunder. Toppfarten är strypt till 160 km/h på grund av de stora terrängdäcken.

 Utöver den skrikröda läderklädseln sätter Brabus sin prägel på interiören med nya växelpaddlar på ratten. Med dessa styr föraren den vanliga sjustegade automatlåda AMG Speedshift Plus 7G-Tronic.

 De utvändiga modifieringarna är förhållandevis försiktiga. Brabus tar bort stjärnan och limmar fast sin egen logga i grillen och under denna finns blankpolerade hasplåtar. Motorhuven tuffas till med ett huvscoop i kolfiberutförande.

 Prislappen är än så länge ej fastställd.