Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Rocket Edition. Namnet säger allt.Rocket Edition. Namnet säger allt.Rocket Edition. Namnet säger allt.
Rocket Edition. Namnet säger allt. Foto: Frederik Herregds / Brabus

Brabus lanserar raket-pickis

Rocket Edition är bland det galnaste vi sett från Brabus. Motoreffekten är mäktig, utseendet är iögonfallande och prislappen har många siffror. 

Återhållsamhet, diskretion och måttlighet. Inget av orden står med i Brabus ordbok, galenpannorna från tyska Bottrop som trimmar Mercedes-bilar till astronomiska effekter. Den senaste hör också till de allra galnaste. 

Brabus P 900 Rocket Edition är i grunden en Mercedes-AMG G 63 i pickuputförande, en redan ganska bullrig typ i bildlig och bokstavlig bemärkelse. Men det är ingenting mot vad den är efter att Brabus satt tänderna i den. 

Först utseendet. Brabus har brutalt sänkt fjädringen så att den står mycket närmare marken än en vanlig G 63. Bara det i sig får bilen att se lite underlig ut. Fronten har fått en helt ny utformning och kylargrillen är färgglatt bakgrundsbelyst. 

Motorn är fullt synlig under motorhuvens fönster. Skärmarna har fått ännu mer terrängplast. Eller kolfiber, då. Överallt finns små fenor, kolfiberskoningar och diverse pinaler. Avgasutblåsen under tröskeln tycks understryka vansinnet. 

Ska den verkligen vara så där låg?Ska den verkligen vara så där låg?Ska den verkligen vara så där låg?
Ju mer plast desto bättre.Ju mer plast desto bättre.Ju mer plast desto bättre.
1 AV 4
Ska den verkligen vara så där låg?
Foto: Brabus
2 AV 4
Foto: Brabus
3 AV 4
Ju mer plast desto bättre.
Foto: Brabus
4 AV 4
Foto: Brabus

På insidan har det mesta klätts om i svart kviltat läder och allt av metall är rödeloxerat. Brabus nämner någonting om ”one-second-wow elegance”. Jag vet inte hur jag ska översätta det. Eller ens tolka det, just ordet elegans är inte det första som dyker upp i huvudet när man tittar på bilderna. 

Men den verkliga håll käften-egenskapen sitter under den där fönsterförsedda motorhuven. Brabus har skrämt upp V8:n till 900 hästkrafter jämnt, bland annat genom att öka cylindervolymen till 4,5 liter. Bränsleförbrukningen är föga förvånande fullkomligt fruktansvärd, 1,44 liter per mil vid blandad körning. 

Silverfärgade metallytor är för diskret.Silverfärgade metallytor är för diskret.Silverfärgade metallytor är för diskret.
1 AV 4
Silverfärgade metallytor är för diskret.
Foto: Brabus
2 AV 4
Foto: Brabus
3 AV 4
Foto: Brabus
4 AV 4
Foto: Brabus

Priset då? Bilen på bilderna kostar 649 638 euro i Tyskland. Det motsvarar rätt precis åtta miljoner kronor med svensk moms. Men det gäller att skynda sig att beställa, serien är synnerligen begränsad: Blott tio Rocket Edition ska byggas.