Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brabus ökenbomb med 900 hästkrafter!

På bilsalongen i Dubai stilar Brabus som aldrig förr. Många trimmade bilar visar de upp och den mest iögonfallande är självklart 900-hästarskärran Brabus Rocket 900 ”Desert Gold” Edition.

Vanligtvis är Brabus bilar svarta. Men Brabus Rocket 900 ”Desert Gold” Edition är betydligt mer livad i färgsättningen. Kanske för att få de rika knösarna nere i Mellanöstern att gå igång lite extra?!

Bilen är fullpimpad med ”ökenguld”. Förutom karossfärgen är fälgarna också utsmyckade med guldinlägg som ackompanjerar de svarta kolfiberdetaljerna på ett (smak?)rikt sätt. Insidan andas orientalisk lyx långa vägar, men skulle vi nordbor stå ut med utförandet i längden? Den frågan kan lämnas obesvarad då vi aldrig kommer att slå oss ned bakom ratten på Brabus Rocket 900 ”Desert Gold” Edition.

Precis som med vanliga Brabus Rocket 900 är denna specialversion utrustad med den 6,3 liter stora V12-motorn, som är uppborrad från originalets sex liter, som ger ifrån sig 900 hästkrafter och 1 500 newtonmeter. Där finns alltså kraft nog att dutta på gasen för att låta ändrören blåsa bort sanddynorna som omger den artificiella ökenstaden. En viss överdrift kanske, men där finns i alla fall kraft nog att skicka i väg denna stora, tunga Mercedes S-klass från 0 till 100 km/h på 3,7 sekunder och från 0 till 200 km/h på 9,1 sekunder. Låter man denna ökenguld-edition fortsätta fartökningen når man till sist den elektroniskt begränsade toppfarten på 350 km/h.

Vilken väljer du, sansade Brabus Rocket 900 eller överdådiga Desert Gold-varianten?