Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brabus sätter fart på lilla AMG-Mercan

Mercedes-trimmarna på Brabus har nu satt tänderna i Mercedes-AMG 35 4Matic. Två utföranden erbjuds, B 35 och B 35 S, med effekthöjningar på 44 respektive 59 hästkrafter.

På årets Frankfurtsalong kommer Mercedes att visa upp nya Mercedes-AMG A 45 4Matic, en liten best med 387 eller 421 hästkrafter, beroende på om köparen väljer tilläggsbeteckningen ”S” eller inte. I Brabus monter på samma salong kommer vi inte att få se nya A 45:an, däremot den mildare AMG-varianten A 35 4Matic som presenterades i fjol och började säljas tidigare i år (läs vår provkörning av den här). A 35:an har ”bara” 306 hästkrafter i Mercedes-utförande, men när Brabus har fått göra sitt pumpas siffran upp till 350 hästkrafter – eller 365. Den tyska trimfirman har nämligen tagit fram två trimnivåer där den med lägre effekt, och 460 newtonmeter, heter PowerXtra B 35. Den högre med 365 pållar heter PowerXtra + B 35 S och bjuder även på 486 newtonmeter. Originalbilen har ”bara” 400 newtonmeter.

Brabus B 35 S med extra allt.

Väljer man toppalternativet, alltså Brabus B 35 S, får man en bil som gör 0-100 km/h på 4,4 sekunder. Det kan jämföras med Mercedes-AMG A 35 4Matics 4,7 sekunder. Hur kvick Brabus B 35, det vill säga det mildare alternativet, är får vi inte reda på i dag.

Siffrorna står sig dock släta i jämförelse med nyligen presenterade Mercedes-AMG A 45 4Matic och Mercedes-AMG A 45 4Matic S som gör samma spring på 4,0 respektive 3,9 sekunder. Var så säker på att även denna AMG-variant av nuvarande A-klass kommer att Brabus-trimmas.

På sedvanligt Brabus-vis kan man pimpa bilen i stort sett hur som helst. Om man inte vill ha kvar originalavgassystemet kan man få Brabus sportsystem i rostfritt som förvandlar två ändrör till fyra, samma antal som Mercedes-AMG A 45 4Matic har.

Takvingen byts ut till en Brabus-variant som sägs ge bättre aerodynamiska förutsättningar, och hjulen kan ersättas med Brabus doningar med femekrade svarta fälgar med tillhörande Pirelli P Zero-däck som fram mäter 19 tum i höjd.