Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brabus snyggar till Tesla Model S

Jo då, Brabus kan annat än att förädla Mercedes modeller. Nu visar de upp sina färdigheter på elbilen Tesla Model S.

Tyska trim- och stylingfirman Brabus är specialiserade på Mercedes modeller (och ibland Smart). Men nu visar det sig att tyskarna har vidgat sina vyer, för i deras monter i Frankfurt står inte bara Mercedes-bilar (som vi visat er tidigare) utan också en blå Tesla Model S.

Något trim till Model S erbjuder inte Brabus i dagsläget, men det kan eventuellt komma i framtiden då de säger att deras modifieringsprogram för modellen kommer att expandera. I nuläget har de i stället satsat alla kort på utseendet och till viss del aerodynamiken.

Vi ser att den tyska firman har monterat en frontläpp i kolfiber, inlägg i samma material i frontens yttre luftintag, bakvinge och bakre diffusor. Till utsidans förändringar hör också Y-ekerfälgar som ser ut att komma från BMW:s lagerhylla. Dessa mäter 21 tum och är skodda med 255/35-däck fram och 265/35-däck bak.

Brabus trollspö har även svept över interiören vilket märks direkt när man kliver in i bilen. Tröskellisterna har Brabus logotyp som är bakgrundsbelyst och skiftar i blått och vitt.

Instrumentbrädans panel har klätts i pianoblankt svart och stolarna är omsydda med bland annat läder och Alcantara.

Mittkonsolen mellan sätena har gjorts om med nya förvaringsfack och mugghållare som kan värma och kyla. Dessa lyser i rött respektive blått beroende på vilken funktion som valts.

För bara några dagar sedan visade vi er en annan tysk trimfirma som har gått lös på Model S, nämligen Mansory. Vilken variant får dig mest upphetsad – Brabus eller Mansorys?