McLaren MP4-12C

Brittiska Hertz hyr ut McLaren och Ferrari

Hertz UK har krokat upp med Première Velocity för att erbjuda sina brittiska kunder möjligheten att hyra superbilar som McLaren MP4-12C, Brabus S-klass och Rolls Royce Phantom.

Kraven på hyrbilar brukar för de flesta innebära en kortare lista som uppfyller minimibehoven för tillfället, men i händelse av en tjockare plånbok och bensin i blodet erbjuder Hertz UK något lite extra för kunden. Företaget har nämligen precis slagit i hop sina påsar med superbilsuthyraren Première Velocity. Fenomenet är inte nytt, men allt som oftast har företag med liknande verksamhet varit svåra att få tag på och har inte kunnat bedriva verksamheten i någon större skala.

 Resultatet av samarbetet mellan Hertz och Première Velocity är en gedigen lista med de tyngsta namnen av bilar som prytt omslag på biltidningar de senaste åren. Än så länge har de lyckats få fram följande bilar:

Aston Martin DB9 och Rapide

Audi R8 Coupé, Spyder och Q7

Bentley Arnage T och Continental GTC

BMW 7-serie, M3 och X6

Ferrari 458 Italia, California och F430 Spyder

Lamborghini Gallardo LP560-4 och Spyder

Land Rover Discovery 4, Range Rover/Sport och Evoque

Maserati Gran Cabrio

McLaren MP4-12C

Mercedes SLS AMG Coupé och Roadster, C63 AMG, CLS, E-klass cab, S-klass och ML

Porsche 911, Cayenne och Panamera

Rolls Royce Phantom

Priserna per dag varierar men räkna med dryga 142,50 pund för billigaste Range Rover Evoque till 906,30 pund för Rolls Royce Phantom och McLaren MP4-12C

 För att bevara bilarna har Hertz satt en åldersgräns på 25 år och inte mer än sex avdragna poäng på körkortet, förutsatt att den som hyr har ett brittiskt sådant. Eftersom Storbritannien ligger i EU gäller svenska körkort även där.

 Svenska Hertz har inga planer att upprepa konceptet på svensk mark.