Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090527-brusa-spyder
090527-brusa-spyder
090527-brusa-spyder
090527-brusa-spyder

Brusa Spyder – Porsche-inspirerad elbil från Schweiz

En ny liten eldriven sportroadster kan vara på väg att se dagens ljus. Schweiziska Brusa har visat en första prototyp på sin Spyder – en Tesla-utmanare med två elmotorer och kapacitet att ta sig från 0-100 km/h på 5 sekunder.

 Det verkar inte finnas något slut på alla små företag som bestämmer sig för att ge sig in i elbilssegmentet. Kaliforniska Tesla Motors startade trenden när de visade att det faktiskt går att serietillverka en konkurrenskraftig elsportbil, även om man inte är någon biljätte. På vårens Genèvesalong visade schweiziska Protoscar att de inte ville vara sämre. Nu får de konkurrens från sina landsmän på Brusa Elektroniks.

Till årets EVS 24 Conference i norska Stavanger kom Brusa med sin eldrivna Spyder i släptåg. Bilen är än så länge på prototypstadiet och detaljerna är få. Det vi vet är att bilen drivs av två elmotorer på 95 kW vardera. Motorerna driver varsitt bakhjul och får sina krafter från ett gäng lithiumpolymerbatterier. Enligt Brusa utvecklar motorerna totalt 270 hästkrafter och 440 Nm i vridmoment. Precis som konkurrenten Tesla Roadster är  Brusa Spyder  en fullt kapabel sportbil – 0-100 km/h ska enligt tillverkarens uppgifter avklaras på fem sekunder blankt. Om toppfarten nämns intet. Dessvärre ser det inte ut som att Spyder blir någon långdistanslöpare, snarare en sprinter. Den maximala räckvidden anges till 125 kilometer, förutsatt att man inte kör fortare än 80 km/h. När kraften har tagit slut ska det ta omkring fyra timmar att ladda fullt via ett 220-voltsuttag.

All teknik packas i ett skal som bär stora likheter med klassiska skönheter som Porsche 550 Spyder och RS 60. Ingen verkar ännu veta om det finns några planer på att sätta Brusa Spyder i produktion.

Läs mer