Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo S60 Polestar
Volvo S60 Polestar
Volvo S60 Polestar
Volvo S60 Polestar

Brutala Volvo S60 Polestar snart här

Snart är det dags för världspremiären av Volvo S60 Polestar, M3-utmanaren som har mer gemensamt med C30 Polestar och S60 T6 än TTA-racern. Men bakom bilarna står samma team – Polestar.

I årets upplaga av TTA – Elitserien i Racing ställer Volvo Polestar Racing upp med fyra bilar, alla med kaross som bygger på vanliga familjefraktaren S60. Men parallellt med den nya bilen har man även utvecklat en S60, som enligt Volvo ska påminna om C30 Polestar från 2010. 

 – Bilen är ett prestandakoncept som är en spinoff på vårt arbete medan vi utvärderat och utvecklat S60 för racing, säger Polestars marknadschef Hans Bååth i ett pressmeddelande.

 Historien om bilen började i samma veva som Volvo bestämde sig för att satsa på racing med S60 2011. Då började Polestar undersöka hur kapabel S60 skulle kunna bli, men till skillnad från TTA-bilen grundar sig S60 Polestar till stor del på Volvo S60 T6, vilket våra tidigare tagna spionbilder avslöjade genom en slagning mot bilregistret. Enligt vår bilspion på plats lät motorn som en V8-motor, men det verkar alltså vara T6 som ligger som grund. Om det blir en V8 återstår alltså att se.

 – Vi kom fram till att detta (S60) var ännu en stark Volvo med stor potential inom motorsport, och närmast en ideal plattform för en gatlegal prestandabil. Volvos ingenjörer är kända världen över för vad man åstadkommit inom bil- och trafiksäkerhet. Det som är mindre känt är att starka och säkra bilar även utgör en bra grund för motorsport och prestandabilar.

 Precis som den lika hyllade som knallblå Volvo C30 Polestar lär motoreffekten bli något i hästväg. Som teknikensvarld.se tidigare skrivit har det talats om att motorn får uppåt 400 hästkrafter eller mer. 

 Dessvärre verkar det även finnas andra likheter med C30 Polestar –Volvo är inte helt säkra på att bilen kommer byggas i mer än det exemplar som man kommer visa upp inför Göteborg City Race den 16 juni. 

 – Om det blir mer bilar är en öppen fråga. Först av allt så vill vi få feedback på den här första prototypen, säger Hans Bååth.