Bugatti-chefen: Chirons ersättare får eldrift

Nästa hyperbil från Bugatti kommer att ha någon form av elektrifiering. Det säger vd:n Wolfgang Dürheimer, och hintar samtidigt om att en andra modell från lyxmärket kan vara på gång.

– Elektrifiering kommer att hända. Det är lång tid kvar innan nästa bil är färdig, men med tanke på hur batterier och elmotorer utvecklas, tillsammans med restriktioner, verkar det sannolikt att nästa bil blir elektrifierad på något sätt, säger Wolfgang Dürheimer i en intervju med Autocar.

– Det kommer fortfarande vara för tidigt för en helt eldriven modell, men jag tror att elektrifiering kommer att hända, lägger han till.

I intervjun avslöjar Dürheimer också att det finns planer på att lansera en andra Bugatti-modell innan Chirons ersättare är färdig.

– Vi har några idéer, med vi har ingen press på oss att ta några beslut. Chiron kommer att finnas i åtta år, säger han.

Under utvecklingen av Chiron ryktades det om att även den modellen skulle bli en hybrid av något slag, men Bugatti tog i stället en mer konservativ rutt. Enligt Dürheimer representerar bilen, med sina 1 500 hk, 1 600 Nm och sin toppfart på 420 km/h, höjdpunkten för vad som är möjligt utan att använda elmotorer.