Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Bugatti

Bugatti Chiron blir snabbare för 51,2 miljoner kronor

Glöm Chiron och Chiron Sport, det är en Chiron Divo du ska ha. Lite är känt som specialversionen, men prislappen sägs ligga på över 50 miljoner kronor.

På Genèvesalongen tidigt i våras presenterades Bugatti Chiron Sport, den vässade versionen av Chiron som bjuder på ännu bättre köregenskaper, 18 kilo lägre vikt, nya ändrör och kolfibertorkararmar. Skillnader finns där alltså, men de är hyfsat små. En större skillnad är däremot priset. Chiron kostar nämligen motsvarande 27,2 miljoner kronor medan en Chiron Sport kostar motsvarande 31,8 miljoner kronor.

Bugatti Chiron SportBugatti Chiron SportBugatti Chiron Sport
Bugatti Chiron Sport Foto: Bugatti

Saftiga prislappar tycker du antagligen, men saftigare ska det bli. Det har ryktats om en specialversion av Chiron vid namn Chiron Divo och denna ska nu ha visats upp för klienter vid ett hemligt event i New York nyligen. Det sägs vara andra gången som den visas för spekulanter. Antagligen blir det inga fler visningar för det sägs att samtliga exemplar, mindre än hundra stycken, redan är sålda.

Priset för denna speciella best då? Det sägs att den kostar fem miljoner euro, med andra ord 51,2 miljoner kronor. Enormt mycket pengar men ändå inget som har gjort modellen svårsåld, om man får tro på rapporterna.

Bugatti Chiron SportBugatti Chiron SportBugatti Chiron Sport
Bugatti Chiron Sport Foto: Bugatti

Exakt vad som skiljer Chiron Divo från de båda andra modellerna vet vi ännu inte, men förhandsuppgifterna säger att den nya dyrgripen ska vara optimerad för mycket snabbare accelerationer, inte högre toppfart. Sistnämnda ska nämligen vara begränsad till 386 km/h, inte 420 km/h som vanliga Chiron. Däremot kommer 0-100 km/h att avverkas snabbare än vad Chiron och Chiron Sport klarar sprinten på, det vill säga under 2,5 sekunder i Divos fall. Hur många tiondelar som kapas återstår att se.

Accelerationsförbättringen ska ha åstadkommits med bland annat en ny, mer race-inspirerad växellåda.

Vi misstänker att man även lättat Chiron Divo ytterligare i jämförelse med Chiron Sport, alltså bör den vara 19 kilo lättare, eller mer, än en vanlig Chiron.