Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Bugatti

Bugatti firar 110 år med väldigt fransk bil

Det tycks bli mycket tårtor och raketer i år. Nu sluter Bugatti upp bland de biltillverkare som fyller jämnt och firar med en väldigt fransk bil.

Det börjar bli smått tjatigt med firande. Mini fyller 60 år samtidigt som Citroën och Bentley firar hela 100 år som märken. Nu skjuter Bugatti sina raketer ännu högre då de fyller hela 110 år och det firas inte helt överraskande med en jubileumsversion av modellen Chiron.

Chiron Sport 110 ans Bugatti tillverkas blott i 20 exemplar och hyllar sina franska rötter. Den franska trikoloren kan ses lite här och var som på bakvingen, ytterbackspeglarna, ratten och i form av ränder i interiören och på den för versionen unika logotypen som ses på nackskydd och på tanklock.

Foto: Bugatti

Bilen är lackad i den matta kulören Steel Blue Carbon även om kolfibermönstret blottas på vissa delar som i frontpartiet. Även blanklackerad kolfiber kan ses baktill. Bromsoken blå, Frankrikes klassiska racingfärg, och fälgarna mattsvarta.

Invändigt hittar vi ett liknande färgschema med den ljusare blå kulören på sidan av stolarna och på säkerhetsbälten. Glastaket som ses på bilderna kan fås som extra tillbehör.

I övrigt handlar det om en, som namnet avslöjar, Chiron Sport, mer om lättviktsbygget kan du läsa om här.

Foto: Bugatti

Det här med Bugatti och nationer är kanske värt att reda ut. Grundaren Ettore Bugatti föddes i Italien men tillverkningen av bilarna startade i den nu franska staden Molsheim som då låg på den tyska sidan av gränsen. Det tyska inslaget finns även med i dag då man sedan 1998 ingår i Volkswagenkoncernen. Bugatti har även varit i spanska händer under 1960- och 1970-talen då man ägdes av Hispano-Suiza och tillverkade flygplansdelar. Återkomsten som biltillverkare skedde i italienska Modena 1990 med modellen EB110, världens då snabbaste bil.