Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080204-bugattis-nästa080204-bugattis-nästa080204-bugattis-nästa
080204-bugattis-nästa

Bugatti: Nästa modell blir värre

Nästa modell från Bugatti blir dyrare och än mer exklusiv, enligt företagets talesman. Uttalandet är det första officiella tecknet på att en uppföljare till Veyron blir av.

Bered er på ännu en vända i rykteskarusellen kring Bugattis kommande modell. Det har talats om en überlyxig sedan värre än Maybach och en mindre ”instegsmodell” som skulle konkurrera med Lamborghini Gallardo. För några veckor sedan dök det även upp skisser på ”Project Lydia”, som sades bli en supersportbil i klassen över Veyron. Vilket av dessa alternativ det blir vet vi fortfarande inte, men nu verkar det i alla fall vara bekräftat att det blir något av dem.

Bugattis Presstalesman Julius Kruta säger i en intervju med Emirates Business att även om det inte är ekonomiskt hållbart för dem så kommer de att göra det igen, med vilket han syftar på att bygga en ny modell. Han fortsätter med att säga att de har stora planer för framtiden och att nästa modell kommer att bli ännu dyrare än Veyron. Utifrån användningen av ordet ”nästa”, kan man med god fantasi sluta sig till att det inte tar stopp efter nästa modell. Kanske blir flera av ovan nämnda alternativ veklighet i framtiden.