Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bugatti Veyron Grand Sport
Bugatti Veyron Grand Sport
Bugatti Veyron Grand Sport
Bugatti Veyron Grand Sport Foto: Artist

Bugatti Veyron Grand Sport i tre exklusiva utföranden

Just nu är det bilsalong i Dubai och trots en värld med ekonomisk nedgång vet biltillverkarna om att det alltid finns oljepengar. Därför har Bugatti till kunderna i Dubai tagit fram tre exklusiva Veyron Grand Sport som kostar skjortan.

För tre år sedan presenterade Bugatti en taklös variant av Veyron. Den fick tilläggsbeteckningen Grand Sport och klassas som världens snabbaste och starkaste cabriolet. Inte undra på det – den åtta liter stora W16-motorn med fyra turboaggregat levererar ofattbara 1001 hästkrafter vilket skickar iväg bilen från stillastående till 100 km/h på mindre än 2,7 sekunder. Toppfarten är 407 km/h när taket är monterat. När man åker med himlen som tak är det bara möjligt att köra i 360 km/h.

 150 exemplar av Veyron Grand Sport har Bugatti planerat att tillverka. 45 av dessa är redan byggda, därmed kvarstår 105. För att få lite skjuts i försäljningen presenterar Bugatti nu tre specialversioner som just nu ställs ut på bilsalongen i Dubai. Tre specialversioner som ska få de pengastinna shejkerna att öppna upp plånböckerna.

 Den första specialversionen är lackerad i ljusgult med kontrasterande svart kolfiberunderdel. Denna färgkombination var grundaren Ettore Bugattis favoritfärgkombination. Insidan är passande nog i gulfärgat läder med svarta sömmar. Instrumentbrädan är i svart läder med gula sömmar och mittkonsolen i svart kolfiber. Denna specialversion är den billigaste i trion. Den kostar endast drygt 14,3 miljoner kronor.

 Den andra specialversionen är lackerad i en unik blå färg över synligt kolfiber. Underdelen är i polerad eloxerad aluminium, precis som fälgarna, grillen och luftintagen i fronten. Interiört är det mandarinfärgat läder som gäller i symbios med instrumentpanelen, ratten och dörrsidorna som går i mörkblått med orange söm. Mittkonsolen är i blå kolfiber. Eftersom utförandet här är lite exklusivare får man vara beredd på att betala lite mer. 15,8 miljoner kronor för att vara exakt.

 Den tredje specialversionen är utförd i grön kolfiber och polerad eloxerad aluminium. Fälgarna, ytterbackspeglarna och till och med EB-logotypen är i samma polerade lättmetall. Interiört är det grönt läder som gäller tillsammans med mörk kolfiber och silverdetaljer. Priset för denna specialversion är 15,8 miljoner kronor.

 Bugatti säger att de tar emot beställningar direkt på salongsgolvet i Dubai, så vad väntar du på?

 Vilken specialversion faller dig mest i smaken – gult, blått eller grönt?