Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
0800804-veyron-grand-sport0800804-veyron-grand-sport0800804-veyron-grand-sport
0800804-veyron-grand-sport

Bugatti Veyron Grand Sport officiell

Vi har vetat ett tag att Bugatti skulle släppa en taklös Veyron. Vad vi inte har vetat är när den skulle komma och vad den skulle heta. Nu vet vi att den kommer i vår och att den heter Grand Sport.

Bugatti bekräftade redan i april att det snart skulle komma en taklös och ännu exklusivare Veyron. Nu är bilen officiell och vi kan härmed visa de första bilderna. Nya taklösa Veyron får tilläggsnamnet Grand Sport och världspremiären är schemalagd till den 16 augusti i samband med den högexklusiva tillställningen Pebble Beach Concourse d’Elegance i Kalifornien.

Sedan den ursprungliga lanseringen 2005 har Bugatti Veyronkommit i ett antal specialversioner. Oftast har det bara handlat om en speciell färgsättning eller exklusiv interiör. Mest utstickande har Veyron Pur Sang varit. Begränsad till endast fem exemplar var det få som fick njuta av de blottade kolfiberpanelerna och viktminskningen på 100 kilo. Med Bugatti Veyron Grand Sport är det dock annorlunda. Grand Sport är inte bara någon specialutrustad Veyron, den är det närmaste Bugatti har kommit en ny modell sedan Veyron.

Veyron Grand Sport utrustas med en avtagbar hardtop och en del hittills okända detaljer som gör bilen mer exklusiv än dess takförsedda syskon. Den yttre designen uppges också innefatta vissa nya detaljer som ska säkerställa att Grand Sport ska bjuda på likvärdiga köregenskaper och säkerhet som vanliga Veyron. Bugatti vill ännu inte avslöja om Grand Sport är kapabel att nå vanliga Veyrons topphastighet på 407 km/h, men det vore högst överraskande om viktökningen som följer med förstärkningarna inte har någon inverkan på prestandan. Det finns obekräftade uppgifter om att motorn stryps till att ge ”endast” 990 hästkrafter och att toppfarten begränsas till 350 km/h.

Enligt Bugattis informationschef Georges Keller var targataket det enda möjliga alternativet som passade med Veyrons säkerhetsbur. Taket är avtagbart, men det finns ingen plats att förvara det, bortsett från i garaget förstås. Det blir alltså till att hårdgranska väderrapporten innan någon längre tur företas.

Bugatti har ännu inte meddelat hur många exemplar av Grand Sport som ska byggas. Obekräftade källor säger dock att bilen ska byggas i 80 exemplar. Klart är att den första bilen, som byggs under våren nästa år, ska auktioneras ut på Pebble beach, efter att en konceptbil visats. Utgångspriset är satt till 13,7 miljoner kronor.

Läs mer

Provkörning