Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bugatti Veyron 16,4 Grand Sport Vitesse WRCBugatti Veyron 16,4 Grand Sport Vitesse WRCBugatti Veyron 16,4 Grand Sport Vitesse WRC
Bugatti Veyron 16,4 Grand Sport Vitesse WRC

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse är världens snabbaste roadster

Bugatti har inte kommenterat det strukna världsrekordet, nu koncentrerar man sig i stället på ett nytt rekord. Med 408,84 km/h är Veyron Grand Sport Vitesse nämligen världens snabbaste roadster.

Häromdagen blev Bugatti av med sitt världsrekord. Guinness World Records meddelade att de stryker det hastighetsrekord som Bugatti Veyron Super Sport satte 2010 eftersom de bilar som Bugatti levererar till sina kunder inte kan nå den toppfarten. Bugatti har inte kommenterat beslutet.

 Nu väljer de i stället att presentera vad de kallar en ny världsrekordbil. Veyron 16,4 Grand Sport Vitesse har en avtagbar takdel och är således en roadster. Världens snabbaste roadster till och med eftersom den kinesiske racerföraren Anthony Liu nyligen fick upp bilen i 408,84 km/h på Volkswagens testbana i Ehra-Lessien. Guinness World Records var inte på plats för att kontrollera men det var däremot tyska TÜV som går i god för att allt gick rätt och redligt till. Att köra i över 400 km/h utan tak över huvudet kan tyckas obehagligt men enligt Liu var det mycket odramatiskt.

 Den Veyron Grand Sport Vitesse som kördes vid rekordtillfället målades i en speciell tvåtonslack och när bilsalongen i Shanghai går av stapeln nästa vecka kommer Bugatti att presentera Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car (WRC) Edition som ska byggas i åtta exemplar.

Vill du se Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse på annat än bild finns det film här där Bugatti varit dumma nog att ersätta motorljudet med... musik.