Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Rafale
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Rafale
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Rafale
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Rafale Foto: Artist

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Rafale – inte snabbare, men dyrare

Bugatti har hamnat på samma spår som Lamborghini. Det vill säga specialversionsspåret. Här har du Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Rafale som med lite färg kostar 1,8 miljoner kronor extra.

På Parissalongen för en knapp månad sedan visade Bugatti upp en specialversion vid namn Veyron Grand Sport Vitesse Special Edition. Nu är det bilsalong i brasilianska Sao Paulo och då passar Bugatti på att lansera sin supercabriolet, för övrigt världens snabbaste åka-öppet-bil, på den sydamerikanska marknaden. Man gör det med ännu en specialversion, denna gång vid namn Veyron Grand Sport Vitesse Special Rafale.

 Motorn i denna specialare är den vanliga, det vill säga 7,9-liters W16-best med fyra turboaggregat som tillsammans skjuter upp effekten till 1200 hästkrafter och maxvridet till 1500 newtonmeter. Drivningen sker med hjälp av alla fyra hjul vars kraft manövreras via en sjustegad DSG-låda från Volkswagen. 0-100 km/h går på 2,6 sekunder, 0-200 km/h på 7,1 sekunder och 0-300 km/h på 16,0 sekunder. Toppfarten är 410 km/h men så högt kan man bara gå om bilen körs på avlyst bana. Annars är bilen begränsad till 375 km/h, för säkerhets skull. Alla prestandasiffror är desamma som för vanliga Veyron Grand Sport Vitesse (film på länken).

 Men vad är det då som är så speciellt med denna Rafale-version? Först och främst tvåtonslacken i ”Gris Rafale” och blå kolfiber, men också de speciellt färgsatta fälgarna och den blå kulören på interiören.

 Hur mycket extra kostar då dessa färgklickar? Nätta 1,8 miljoner kronor. Det innebär att denna Veyron totalt går loss på 16,3 miljoner kronor. Då har vi inte ens räknat med skatt och moms.