Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080505-veyron-sang-noir
080505-veyron-sang-noir
080505-veyron-sang-noir
080505-veyron-sang-noir

Bugatti Veyron Sang Noir – en studie i svart

Som om en av världens mest exklusiva bilar – Bugatti Veyron – inte var exklusiv nog visas nu Veyron Sang Noir. Med ett yttre helt lackerat i svart bortsett från de olackade kolfiberpanelerna blir Veyron än mer tilltalande för de snorrika kunderna.

Bugatti Veyron är utan tvekan en av de mest uppseendeväckande och enastående bilarna som finns. Trots det finns det alltid kunder som vill ha mer. Dessa kunders önskemål har Bugatti valt att tillfredställa, först genom att förra året presentera Veyron Pur Sang. Pur Sang var en helt olackerad Veyron som hade bantats nästan 100 kilo. Därefter visades Veyron Fbg par Hermès på Genèvesalongen tidigare i våras. Veyron Fbg par Hermès var en hälsning till svunna tider då Hermès specialsydde inredningar till Ettore Bugattis kreationer på 1920-talet.

Veyron Sang Noir är även den en historisk hälsing. Bilen är en nytolkning av 1930 års Bugatti Atlantique 57S. Det som skiljer den från vanliga Veyron är främst den kolsvarta exteriören. Bortsett från vissa aluminiumdetaljer och de paneler som får sin svärta naturligt genom att vara gjorda i kolfiber, är Sang Noir lika svart som natten. Därav namnet Sang Noir, som bäst översätts till ”svart blod”. På prestandafronten är dock inget nytt, Sang Noir-stylingen är bara för ögat. Förutom den svarta färgen får de ytterst få kunderna även backspeglar och grillram i borstad aluminium, svarttonade strålkastarglas, unika fälgar med svarta detaljer och en, för bilen unik inredning som går i brunt och alcantara. Veyron Pur Sang som visades förra året byggs endast i fem exemplar, och det är troligtvis någonstans i den kvantiteten som Sang Noir också kommer att byggas. Exakt hur många det blir eller hur oförskämt högt priset blir vet vi inte ännu.

Läs mer