Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bugatti Veyron Super Sport blir av med sitt världsrekord

Bugatti Veyron Super Sport är inte längre världens snabbaste bil. Guinness World Records meddelar att Bugatti har fråntagits sitt världsrekord eftersom rekordet sattes med hastighetsspärren urkopplad.

I förra veckan meddelade amerikanska Hennessey stolt att de hade satt ett nytt hastighetsrekord för produktionsbilar med sin Venom GT. Lotus Exige-baserade och 1 262 hästkrafter starka Venom GT nådde 427,6 km/h på flygbas i Kalifornien. Rekordets giltighet kunde dock ifrågasättas eftersom Bugatti Veyron 16,4 Super Sport har klockats för 431,072 km/h och därmed officiellt är världens snabbaste bil. Men, det rekordet sattes först efter att fransmännen hade kopplat ur den hastighetsspärr som Veyron Super Sport har när den levereras till kunderna, påpekade Hennessey och hävdade att världsrekordet därför var ogiltigt.

 Nu har Hennessey fått rätt från högsta instans. Guinness World Records förklarar i ett officiellt uttalande att Bugattis rekord stryks ur rekordboken eftersom hastighetsspärren var urkopplad, vilket strider mot de officiella riktlinjerna.

 Vilken är världens snabbaste bil nu då? Ingen, till följd av oklarheterna om vilken bil som verkligen kan sägas vara världens snabbaste produktionsbil ska Guinness World Records nu konsultera experter för att reda ut saken en gång för alla.

 Som en bisats till det hela kan nämnas att Bugatti har meddelat att de ska visa en ny bil på bilsalongen i Shanghai nästa vecka. Ryktet säger att bilen kallas Grand Sport Vitesse World Record Convertible vilket tyder på att Bugatti inte har tagit lätt på världsrekorddebaclet.