Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Charlie Magee Photography

Bugatti Veyron Super Sport får tillbaka titeln som världens snabbaste bil

För en dryg vecka sedan meddelade Guinness World Records att man fråntagit Bugatti Veyron Super Sport titeln som världens snabbaste bil. Nu ångrar sig Guinness World Records.

 blev Bugatti Veyron Super Sport världens snabbaste produktionsbil då den över två körningar (fram och tillbaka) lyckades nå en genomsnittshastighet på 431,072 km/h. Därmed var SSC Ultimate Aero TT inte längre världens snabbaste bil.

 Bugatti har varit innehavare av titeln sedan dess, tills förra veckan då Guinness World Records valde att ta den ifrån dem. Detta sedan de av rekordjagande amerikanerna Hennessey uppmärksammat att Veyron Super Sport har en fartspärr som begränsar toppfarten till 415 km/h.

 Men nu meddelar Guinness World Records att de har konsulterat experter och kommit fram till att det var fel av dem att ta ifrån Bugatti rekordet.

 Med hjälp av experterna har de granskat för vad som kan anses vara ändringar i en bils specifikationer. Efter att ha utvärderat all nödvändig information är de nu övertygade om att en spärr av topphastigheten inte ändrar en bils grundläggande utformning eller dess motor.

 Därmed är Bugatti Veyron Super Sport officiellt återigen världens snabbaste produktionsbil. 431,072 km/h.

Filmen nedan visar Top Gears James May köra Veyron Super Sport på rekorddagen 4 juli 2010 på Volkswagen testbana i Ehra-Lessien. Dock var det inte James May som körde när själva rekordet som världens snabbaste bil sattes senare samma dag.

https://youtu.be/LSFX9vrwJf8?width=575&height=353