Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100618-bugatti-supersport
100618-bugatti-supersport
100618-bugatti-supersport
100618-bugatti-supersport Foto: Achim Hartmann, Ingo Barenschee

Bugatti Veyron SuperSport med 1 200 hk

Återigen hörs rykten om en vässad Bugatti Veyron men den här gången hörs de starkare än någonsin. När Veyron närmar sig slutet uppges Bugatti planera att släppa en lättad och trimmad SuperSport-version i 30 exemplar.

 Rykten om en, om möjligt, ännu starkare version av Bugatti Veyron har florerat nästan lika länge som bilen har funnits i produktion. Nu börjar Veyron bli till åren kommen och ryktesspridningen har tagit fart på nytt. Via insiderkällor och Bugatti-sajten bugattipassion.com har det läckt ut att Bugatti planerar att skapa en Veyron SuperSport. Det låter som att det kan bli riktigt aptitligt.

SuperSport är en historiskt namn inom Bugatti-kretsar. Vi känner igen det dels från 1990-talets värstingversion av EB110, dels från 1930-talets Type 55. Om Bugatti väljer att återuppliva namnet innebär det troligtvis att Veyron får 200 extra hästkrafter och 300 kilo mindre vikt att släpa på. Enligt insiderkällorna ska det räcka för att sprinten från 0 till 100 km/h ska gå på vindsnabba 2,2 sekunder och för att toppfarten ska höjas till 425 km/h.

Det bästa är att vi inte ser ut att behöva vänta länge på Veyron SuperSport. Det talas om att premiärvisningen ska ske redan på Pebble Beach i Kalifornien i augusti eller på Parissalongen i oktober.