Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bugatti Vision Gran Turismo officiell

Medan vi går och väntar på Chiron, Veyrons efterträdare, bjuder Bugatti oss på Vision Gran Turismo som ska ställas ut i Frankfurt om några dagar.

Nej, tyvärr är det inte Veyrons efterträdare Chiron som Bugatti ska ställa ut på bilsalongen i Frankfurt och som de nu visar upp med hjälp av några illustrationer. Bilen vi ser här, Vision Gran Turismo, är en högst fiktiv bil för oss vanliga dödliga. Den enda kontakt vi kommer att ha med den är i kommande version av tv-spelet Gran Turismo till spelkonsolen PlayStation 4. För en kort stund kan vi nå en högre grad av kontakt, det är om vi beger oss ner till Frankfurt om knappt ett par veckor. Där ska bilen nämligen ställas ut. Det exemplar som kommer att stå i Bugattis monter är det enda exemplar som kommer att byggas – och det är inte till salu.

Vision Gran Turismo har Bugatti skapat i nära samarbete med tv-spelsutvecklaren Polyphony Digital. Trots att bilen egentligen är på låtsas hade Bugatti ett krav för den – att alla detaljer ska ha verkliga funktioner. Den utarbetade aerodynamiken och allt annat ska vara baserat på realistiska beräkningar.

Ett annat krav från Bugattis ledning var att bilen ska se ut som en Bugatti, man ska inte kunna missta den för att vara något annat när man sitter där med tv-spelskontrollen i handen och spenderar hela natten för att klara någon seg bana.

Och visst är det en Bugatti vi vilar ögonen på här. Alla detaljer finns där, inte minst den hästskoformade grillen och – så klart – Bugattis typiska blå kulör. Färgen valdes som en påminnelse om Bugattis storhetstid på racerbanorna under 1920- och 1930-talen och märkets vinster i Le Mans 24-timmars.

Tyvärr nämner den franska supersportbilstillverkaren, som ägs av Volkswagen, inte något om drivlinan. Eftersom det är en fiktiv bil kanske W16-motorn har fått stå åt sidan för några elmotorer, kanske fyra stycken eller fler? Men med tanke på siffran i grillen är sannolikheten för vår spekulation låg, väldigt låg. När salongen i Frankfurt öppnar sina dörrar för besökarna i mitten av innevarande månad lär vi få reda på mer.