Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Buick Avista – Detroits läckraste coupé?

Bilsalongen i Detroit håller fortfarande på, och ett av de många märken som visar upp nya modeller är Buick. Avista är visserligen en konceptbil, men en tjusig sådan.

På salongen visar Buick upp sin senaste konceptbil, Buick Avista Concept, en coupé med två dörrar och med en 3,0-liters biturboladdad V6-motor som skickar 400 hästkrafter till bakhjulen.

Bilen drivs av en åttaväxlad automatlåda, och är utrustad med start/stopp-funktion och ”Active Fuel Management” som innebär att bilen deaktiverar cylindrar som inte behövs när den jobbar på låga varv.

Konceptet har en hjulbas på 2,8 meter och är ungefär 1,6 meter bred, och är utrustad med 20 tums aluminiumfälgar och kromdetaljer.

Inuti bryts grått läder av med aluminium och kolfiber. Instrumentpanelen är installerad med touchscreen, tillsammans med mittkonsolen som sträcker sig hela vägen till baksätet. Konceptet är även utrustat med vad Buick kallar ”air-quality control” som inkluderar både en jonisk luftrenare och doftterapi.

Samtidigt som årets salong pågår bekräftar Buicks och GM:s Duncan Aldred för automobilmag.com att konceptet Buick Avenir som visades vid förra årets salong i Detroit inte kommer att byggas. Han menar på att sedanmarknaden minskar och att Cadillac redan har en framträdande linje sedaner, och att man måste ha det i åtanke. Han säger dock att element från Avenir kommer att synas i nya Buick LaCrosse som är planerad till sommaren 2016. Nu är frågan om Avista kommer att få se produktionsbandets ljus, eller om den som Avenir förblir ett koncept.