Buick Avista kan vara påväg mot produktion - hindras av Camaro

Kommer ni ihåg Buick Avista? Konceptet stal uppmärksamheten från hela världen när det presenterades på bilsalongen i Detroit i januari. Tydligen var designerna bakom Camaro inte alltför nöjda med just detta - och det kan hindra bilen från att gå i produktion.

Mattias Skantze

Enligt en artikel från GM Inside News så var teamet bakom nya Chevrolet Camaro SS inte alltför imponerade av Buick Avista. Inte för att de inte tyckte att bilen var snygg eller åtråvärd, utan för att de tyckte att bilen stal ljuset från deras nya modell.

Kort efter att Avista visats upp vann den ett antal designpriser och fick mycket ros av många olika profiler inom bilbranschen. Rykten har cirkulerat att Avista kommer att ta sig till produktion, till skillnad från Buick Avenir som visades i Detroit under 2015, men frågan är om GM kommer att tillåta det.

Med tanke på hur missnöjda Camaro-teamet tydligen var med att Avista stal deras show på bilsalongen kan man tänka att de skulle vara ännu mer missnöjda om GM tillät Buick att producera Avista. De bägge bilarna har till mångt och mycket samma målgrupp, även om Avista troligtvis skulle attrahera en något äldre publik med sina mer eleganta linjer. 

Buick i sin tur har varken bekräftat eller avvisat ryktena om att Avista skulle vara påväg mot produktion. Om detta innebär att GM inte bestämt sig än eller att Buick helt enkelt vill hålla kvar publiciteten kring märket återstår att se. 

Om Avista skulle ta sig till produktion får vi i Europa hoppas på en Opel-ifiering av bilen för att enklast få tag i en. För visst vill vi ha den.